דוקטורטקריאה מהירה

קריאה מהירה

איך תסיימו את המאמר בצורה המהירה ביותר

מה אם הייתם יכולים כמו בסרטים פשוט לדפדף את המאמר\ספר כמו חפיסת קלפים ולסיים לקרוא אותו במספר שניות?

לצערנו עדין לא ניתן להגיע לרמה כזו של קריאה J אך הטיפים הבאים בהחלט יוכלו לשפר משמעותית את קצב הקריאה שלכם.

אז בואו נתחיל מהסוף, כשקראתם את הכותרת הזו ולאחר מכן את פסקת המשנה, לא באמת התעכבתם על כל מילה. למעשה, המוח שלכם קלט מספר אותיות מכל מילה, יצר הקשר מהיר וידע עוד לפני שסיימתם לקרוא אותה, מה המילה ומה המשמעות שלה.

הטקסט הבא הוא דוגמא טובה הממחישה את היכולת של המוח שלכם ליצור הקשרים:

לפי מחקר של אובינרסיטת קיימברידג', זה לא מנשה ביאזה סדר האויתיות מופעיות כל עוד הארחונה והרשאונה נמאצות בדסר הנכון.

ובכן, על בסיס הנחת היסוד הזו, כתבנו לכם מספר טכניקות וטיפים כיצד ניתן לקרוא מהר יותר ובעיקר כיצד לדעת לסנן בין עיקר לטפל. הרי במשך 3 שנים אתם עומדים לקרוא מספר לא מבוטל של מאמרים, ספרים, עבודות ועוד. קריאה מהירה תוכל לעזור להבין מהר מאוד האם תוכלו להשתמש במאמר למחקר שלכם כמו גם לחלץ ישויות מתאימות.

1. סריקת הטקסט המיומנות החשובה ביותר שצריך לרכוש כדי לקרוא מהר יותר היא מיומנות הסריקה. ייתכן כי תמצאו את מיומנות הסריקה כקשה, משום שהיא מנוגדת לכל מה שלמדנו בילדות בה ביקשו מאיתנו לשים לב לכל מילה במשפט. עם זאת, חלק גדול ממה שאנו קוראים מיותר, ומחקרים מראים שלמבנה המוח שלנו יש יכולת מדהימה להשלים פערי מידע.


2. העלימו את הקול אשר נמצא בראש שלכם כולנו עוד רגילים מבית הספר להגות את המילים אותם אנו קוראים. כמבוגרים, שמרנו על ההרגל הזה לאורך השנים, והתרגלנו להגות המילה שאנו קוראים במוחנו. הבעיה היא שהתהליך הלא מודע הזה גוזל מאתנו זמן רב. ביטול "קול הקריאה שלך" ישפר משמעותית את היכולת לקרוא מהר יותר. יחד עם זאת, העלמות הקול נוטה להפחית את ההנאה מהקריאה, כך שאתם יכולים להחזיר אותה כשאתם קוראים עבודה של מחבר אהוב עליכם במיוחד ואתם רוצים להנות מחוויית הקריאה.


3. שאלו את עצמכם שאלות על הטקסט לפני שתקראו אותו בטכניקה זו נעשה שימוש נרחב על ידי מורים המנסים לשפר את הבנת הנקרא של תלמידיהם, אבל זו גם דרך טובה לשיפור מהירות הקריאה. אם יש לכם קצת מושג על אופי המידע שמתואר בטקסט ומה שאתם מקווים לשאוב ממנו, נסו לייצר לעצמכם סט של שאלות ולאחר מכן קראו במהירות כדי למצוא את התשובות. זה בהחלט יחסוך לכם זמן על חיפוש וקריאת מידע חסר תועלת.


4. רוחב הטקסט לעין האנושית קל מאוד לקלוט מידע ברוחב של 4 ס"מ והיא יכולה לקלוט מידע ברוחב של עד 7 ס"מ. לכן לא מומלץ לקרוא את הטקסטים על גבי מסך המחשב או בספר רגיל, בכל העולה בידכם תעבירו את הטקסט לטאבלט או ספר אלקטרוני ( קינדל וכדומה ) ואם ניתן אפשר גם לקרוא את החומר על גבי הטלפון הנייד שלכם.


5. זווית הקריאה לצורך קריאה מהירה וקלה, יש להעמיד את הטקסט בזווית של 30 מעלות מהעיניים שלכם. לא מומלץ לקרוא חומר המונח ישר מול העיניים, כפי שהוא על השולחן, ולכן קיימים מכשירים שאפשר "להלביש" עליהם את הטקסט. קריאה על משטח שטוח מכאיבה לרשתית, גורמת לעייפות עיניים, ולאחר כשעתיים מובילה לעתים קרובות לייבוש העין וגירוייה. כמו כן, מומלץ גם לכוון את הזווית של מסך המחשב לזווית זאת.


6. שימוש בפוינטר לעתים קרובות, כאשר אנו קוראים, יש לנו נטייה "לסגת", או לחזור ולקרוא את אותו חומר פעם נוספת. זה קורה בדרך כלל עקב ירידה בריכוז, וכתוצאה מכך אנחנו מאבדים את הזרימה של הקריאה. זה בזבוז של זמן, במיוחד כאשר המידע שאנחנו חוזרים עליו הוא לא באמת הכרחי. אפשר לקצץ משמעותית את התופעה הזאת של הרגרסיה באמצעות שימוש בפוינטר (מצביע). תאמנו את העיניים שלכם לעקוב אחריו, ובכך תימנעו מדילוג על קטעים וחזרה מיותרת.


7. להתמקד אך ורק בקריאה אחד מהרגלי הקריאה הגרועים ביותר הוא קריאה בזמן צפייה בטלוויזיה, האזנה לרדיו, או כל התערבות והסחת דעת אחרת שיכולה לנתק אתכם ממה שאתם קוראים. אם אתה אתם רוצים לקרוא מהר יותר, אתם חייבים "לנקות" את הסחות הדעת ולהתמקד אך ורק במשימת הקריאה.


8. חימום לפני הקריאה לפני שאתם מתחילים לקרוא, בצעו תרגילי חימום לעיניים שלכם, ממש כמו לפני התעמלות. פעולה זו מחדדת את הראייה ההיקפית ומזרזת את מהירות התפיסה והקשר שבין העין למוח. דוגמה לתרגיל כזה יכולה להיות התרכזות בנקודה על קיר שממוקם כ-10 מטר לפניכם. תרגול שכזה במשך דקה אחת ביום עשוי לעזור לכם למנוע עייפות של שריר העין לאחר מאמץ ממושך, וכך לעזור לכם לקרוא מהר יותר במשך זמן ארוך יותר.


שתהיה קריאה מהירה ומהנה, וורלד אקדמיק תמיד עם הפנים לסטודנט.

שתפו את הפוסט :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

תתקשרו, תכתבו או תדפקו על הדלת

נשמח להיפגש ולבחון את התאמתכם לתוכנית המחקר של וורלד אקדמיק


    פוסטים מענינים נוספים

    דוקטורט

    בחירת נושא מחקר

    כיצד יש לגשת לבחירת נושא מחקר אז כיצד בוחרים נושא למחקר? בחירת נושא לדוקטורט הינה השלב הקריטי ביותר לקראת כתיבת עבודת המחקר, דוקטורט הינו פרי

    המשך קריאה »
    בינה מלאכותית

    עבודה של שעות בכמה דקות

    איתור וסיכום מאמרים רלוונטיים למחקר היה עד לא מזמן אחד הצעדים המאתגרים של כתיבת הדיסרטציה בדרך לחלום הדוקטורט. כל חוקר נתקל במקרה שהוא משקיע זמן

    המשך קריאה »
    דוקטורט

    𝕀𝕗 𝕪𝕠𝕦 𝕣𝕖𝕒𝕝𝕝𝕪 𝕨𝕒𝕟𝕥 𝕥𝕠 𝕦𝕟𝕕𝕖𝕣𝕤𝕥𝕒𝕟𝕕 𝕤𝕠𝕞𝕖𝕥𝕙𝕚𝕟𝕘, 𝕥𝕣𝕪 𝕥𝕠 𝕔𝕙𝕒𝕟𝕘𝕖 𝕚𝕥!

    הכנס הבינלאומי שלנו לשנת 2023 ללא ספק זה המשפט שליווה את כולנו במהלך הכנס הבינלאומי השני שלנו שנערך בשפיים בהנחיית פרופסורים מאוניברסיטת קורדובה בספרד.מנחי הכנס

    המשך קריאה »
    No more posts to show
    מוכנים להצטרף לקהילה

    רוצים להצטרף?