בינה מלאכותיתאז מה זה בכלל בינה מלאכותית (AI)

אז מה זה בכלל בינה מלאכותית (AI)

כשיש צורך בשינוי, לא להשתנות זה הרסני

א.ר. ברנרד

עוד לא ממש התרגלנו ל CHATGPT והנה כמו בתחילת עידן האפליקציות, אנחנו בתקופה של פטריות אחרי הגשם של תוספים ותוכנות שיוצרות קסמים תוך כדי שימוש בבינה המלאכותית. יש לכך המון השלכות כמו גם חששות מוצדקים, אבל יחד עם כול זאת אנחנו מניחים שרובנו נסכים שהטכנולוגיה הזו כאן להישאר.

#2 אז מה זה בכלל בינה מלאכותית?

לפי CHATGPT – בינה מלאכותית היא שדה בתחום המדעים המתמקד בפיתוח מכונות ותוכנות המסוגלות לבצע משימות חכמות וללמוד מנתונים על מנת לקבל הבנה, לקבל החלטות ולבצע פעולות בדומה לקיומם האנושי.

ננסה להסביר את האופן שבה עובדת הבינה המלאכותית ב 3 מישורים – נתונים, אלגוריתמים ויכולת חישוב:
  • 1. נתונים: כדי שמערכת AI תוכל ללמוד ולקבל החלטות, היא צריכה נתונים. נתונים יכולים להיות בצורת טקסט, תמונות או מספרים. כפי הדוגמה למעלה, כדי שAI יכולה ללמוד לזהות חתולים, אנחנו נצטרך להציג לה המון תמונות של חתולים.

  • 2. אלגוריתמים: אלגוריתמים הם כמו סדרות הוראות שמדריכות את מערכת הAI כיצד לעבד את הנתונים, בתחילה כמו באונות של המוח, האלגוריתם מזהה איזה סט אלגוריתם צריך לעבוד(שמיעתי, טקסטואלי, חזותי וכו') והוא זה שמבצע את ניתוח המידע.

  • 3. יכולת חישוב: אלגוריתמים הם כמו סדרות הוראות שמדריכות את מערכת המתייחסת ליכולת המערכת לבצע חישובים מורכבים ומתקדמים בצורה מהירה ויעילה. בעזרת מחשבים עם יכולת חישוב גבוהה ומבנה אינפרהסטרקטורה מתאים, המערכת מסוגלת לעבד ולנתח נתונים גדולים בזמן סביר. כיום עוצמת המחשבים אינה מספקת לביצוע פעולות של בינה מלאכותית מלאה, אך התפתחות התחום ללא ספק תיתן דחיפה גם בפיתוח המעבדים הנדרשים.
ננסה להסביר את זה על ידי שימוש שימוש בהדגמה – ניקח תינוק רך וחמוד שמגיע לגיל 6 חודשים והוריו מחליטים שהם רוצים ללמד אותו כבר מספר מושגים, הרבה הורים יתחילו עם "ספר החיות הראשון שלי" כאשר הם יציגו תמונה של חתול לרך הנולד ויאמרו לו שזה חתול והוא מילל מיאווו. וכך שוב ושוב עד שהתינוק לומד את התמונה של החתול, כמו כן יציגו לו תמונות נוספות של חיות אחרות ולאט לאט הוא יבין מה זה חתול ובמה הוא שונה מפרה שיראה חתול ויגיד האוו זה כלב, יאמרו לו, חמוד זה באמת דומה לכלב אבל זה חתול, תראה יש לו שפם ומבנה גוף שונה ובעצם ניתן לו מאפיינים של חתול כדי שידע לזהות.
בינה מלאכותית עובדת בעצם באותו מנגנון: אם זה בעיבוד תמונה, אנחנו נציג לתוכנה תמונות של חתול ונאמר לה , זה חתול. על ידי כך שנציג לה עוד הרבה מאוד תמונות של חתולים ונשאל אותה מה מופיע בתמונה? אם היא זיהתה חתול אז נאשר שזה אכן חתול או שנשלול ואז היא תלמד מה היא לא עשתה נכון ותכוונן שוב את הפרמטרים שלה להבנה מה זה חתול. כמובן ככל שנציג לה יותר תמונות של חתול ככה היא תבין מהר וטוב יותר מה זה חתול.
עיבוד טקסט יעבוד בעצם על אותו עקרון, ניסוי וטעיה ולמידת דפוסים, ככל שנשתמש יותר בתוכנות אלו ונעשה regenerate response או נדרג את התשובה כאיכותית או לא, כך הן תלמדנה מהר יותר.
אנקדוטה משעשעת, האם אתם זוכרים בסרט שליחות קטלנית עם ארנולד שוורצנגר בסרט הראשון.
באיזו שנה החלה המלחמה בין הרובוטים לאנושות?? התשובה (2029) ללא ספק מעלה שאלות נוספות 🙂

מסדרת הפוסטים על בינה מלאכותית

שתפו את הפוסט :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

תתקשרו, תכתבו או תדפקו על הדלת

נשמח להיפגש ולבחון את התאמתכם לתוכנית המחקר של וורלד אקדמיק


    פוסטים מענינים נוספים

    דוקטורט

    בחירת נושא מחקר

    כיצד יש לגשת לבחירת נושא מחקר אז כיצד בוחרים נושא למחקר? בחירת נושא לדוקטורט הינה השלב הקריטי ביותר לקראת כתיבת עבודת המחקר, דוקטורט הינו פרי

    המשך קריאה »
    בינה מלאכותית

    עבודה של שעות בכמה דקות

    איתור וסיכום מאמרים רלוונטיים למחקר היה עד לא מזמן אחד הצעדים המאתגרים של כתיבת הדיסרטציה בדרך לחלום הדוקטורט. כל חוקר נתקל במקרה שהוא משקיע זמן

    המשך קריאה »
    No more posts to show
    מוכנים להצטרף לקהילה

    רוצים להצטרף?

    דילוג לתוכן